Britská okultní banda CRIMSON VEIL zveřejnila nový singl a video! Mrkněte.

Britská temná alternativní metalová kapela CRIMSON VEIL odhalila svůj nový singl „Awake“, dramatickou, emotivní a grandiózní skladbu z jejich debutového alba „Hex“, které vyjde 20. září 2024. 'Awake' zkoumá témata smutku a beznaděje, přirovnává emoce k rozbouřenému moři, které je stále intenzivnější a násilnější.
"Awake" je o tom, jak někoho přenést přes vodu, a přitom se pomalu topit...natáčet video u moře dávalo celkem smysl. Natáčelo se při východu slunce a byla mrazivá zima! Myslím, že vidíte, jak náročná celá věc byla, a to jen přidává na napětí. Záběry z dronu jen dokreslují bezútěšnou atmosféru a pocit osamělosti,“ vysvětluje kapela.


Jejich debutová deska "Hex" slibuje, že zcela pohltí vaše smysly svou temnou vizuální estetikou a hudebním stylem, který silně zpochybňuje konvenční představy o metalu. Hlavní zpěvačka Mishkin Fitzgerald, která získala velkou část svého hudebního vzdělání v kostele, čerpá inspiraci z klasické hudby, rocku i metalu. Předobjednávky alba byly spuštěny, >>ZDE<<

CRIMSON VEIL debutovali na světových pódiích teprve letos, na společném turné s LORDI a svůj festivalový debut si odbyli u nás, na METALFESTU v PLZNI! Pamatujete si jejich „rituální, až šamanskou“ show, mísící v sobě křehkou krásu s divokou energií. CRMSON VEIL, dáte-li jim prostor, vás dokáží ponořit do svého zvláštního, nadpozemského světa.